De ultieme gids voor Semarang: Oude binnenstad, Street Food, & regenboog dorpjes in Centraal Java


Uncategorized / Saturday, November 30th, 2019

Als mensen denken aan Centraal Java, denken ze meestal aan Yogyakarta of Solo. Weinigen herinneren aan de slaperige havenstad Semarang, maar meer moet erover nadenken. Semarang ligt op slechts een paar uur ten noordwesten van Yogyakarta en biedt een overvloed aan cultuur, geschiedenis en vooral een geweldige straat culinaire Arena.

 

Het is vrij eenvoudig om naar Semarang uit Jakarta te komen; Er zijn tal van treinen reizen tussen deze twee steden. Boek gewoon een kaartje van Gambir Station Jump for Semarang Tawang. Je vindt jezelf daar in ongeveer 8 uur. Als je weinig tijd hebt, dan zijn er regelmatig vluchten tussen Jakarta naar Semarang voor slechts onder IDR 500.000.

Wonderful Indonesia

Lawang Sewu

 

Roep een beeld op van het oude Semarang en Lawang Sewu zal waarschijnlijk diep in deze waarneembare figuur komen. Tegenwoordig kunnen bezoekers een bezoek brengen aan de compound en meer te weten komen over de geschiedenis van de spoorwegen in Indonesië. Terwijl dat in het begin misschien saai klinkt, is het eigenlijk een fascinerende blik op hoe kolonialisme in de natie opereerde, hoe de infrastructuur werd gebouwd (en dat bouwde het), de weldoeners van vers vervoer en de politiek achter treinpaden.

 

Je ook gewoon niet alles overwegen en gewoon het ontwerp voor wat het is bewonderen. Het is weliswaar heel indrukwekkend om door de lange, eindeloze hallen van dit gebouw te dwalen. Op een manier is het bijna alsof je door iemands hoofd loopt, hoe deuren en trappen worden gestapeld. Voor de avontuurlijke, probeer gaan helemaal naar de Loft, waar je gaat worden behandeld met een uitzicht.

 

Kampung Pelangi

 

Eerder een verzameling van sloppenwijken, de bewoners van de Kampung hebben hun huis veranderd in een schitterend dorp. Interessante voorbeelden, letters en spatten van kleur versieren elke hoek. Bezoekers kunnen door de bruggen over stinkende rivier wateren gaan en het dorp verkennen door zigzaggende op en neer de trap. Ronddwalen is prachtig en een fantastische blik op het lokale leven. Je vindt zeker iets verrukkelijk en uniek over elke hoek, van geïmproviseerde decoraties tot ingenieuze graffiti die elke hoek van het dorp sieren. Tijdens zonsondergang gloeit de hele collectie woningen blijkbaar onder de stralen van de setting zonlicht. Als je het geluk hebt, kun je een prachtig uitzicht vanaf de top van de trap van de Kampung. Zeker niet te missen in Semarang.

 

Chinese geschiedenis in de SAM Poo Kong tempel

 

De stad van de geschiedenis van Semarang is een zeevarende, omdat het een belangrijke haven een paar eeuwen verleden had gediend. De SAM Poo Kong-tempel, die zich inzet voor Zheng hij reist in Indonesië, staat hoog en rechtop in de stad. De uitgestrekte open ruimte trekt gezinnen en toeristen in gelijke mate; Bezoekers konden ontspannen en zitten in het vrije plein gebied, het bewonderen van de structuur van de tempel. Tegen betaling u het aanbiddend gebied betreden, dat meer romantische tempels, een gebedsruimte en een indrukwekkende boom herbergt. Het sieren van de buitenmuren is houtsnijwerk met uitleg over de avonturen van Zheng He. De locatie is verwant aan een historisch museum, gebedsplaats en openbare ruimte gecombineerd. Praat over efficiëntie.

 

Grote moskee van Centraal Java

 

Met een titel zo expansief als  “Central Java Grand Mosque, ” je zou waarschijnlijk een vrij grote en indrukwekkende structuur verwachten. En dat is precies wat je zou kunnen krijgen. Als u het terrein van de moskee betreedt, wordt u begroet met vier dreigende minaretten waarvan de afmetingen verder worden versterkt door de glanzende, reflecterende tegels die de loopbrug naar de moskee maken. De binnenplaats is bezaaid met actie-jongens verzameld rond een vrij grote steen, studenten knuffelen onder een klein prieel, en jonge jongens rennen naar de moskee in een haast. Terwijl de binnenkant van de moskee zelf niet altijd te onderscheiden was van de meeste andere grote Indonesische moskeeën, geven de buiten-en omliggende gebieden echt een majestueuze lucht af.

 

OUDE stad (Kota Lama)

OUDE stad (Kota Lama)

De oude binnenstad van Semarang is een wijk die de moeite waard is om in de wereld te verkennen. Gevuld met prachtig goed bewaarde historische gebouwen in de Nederlandse koloniale tijd, is er een bijzondere magische lucht naar de plaats. Veel van de gebouwen zijn beknot en van gebruik, maar sommige zijn nog steeds functioneel of voorzien. Probeer een wandeling rond overdag of terwijl zonlicht is ingesteld om het ergste van de hitte te voorkomen.

 

Blenduk kerk

 

Blended Church, de oudste kerk Semarang, is een must-see bij het drijven in de oude stad. Gebouwd in 1753, is het eigenlijk nog steeds operationeel en organiseert het wekelijks regelmatige diensten. De naam melanges komt eigenlijk van het Javaanse woord voor koepel, wat mblenduk kan zijn. Echt, de koepel met deze kerk is een van de hoogtepunten, met zijn hoge plafonds schijnbaar convergeren naar een centraal punt op het oppervlak. Architectuur fans, geschiedenis nerds, samen met de religieuze alike zal deze rustige toevluchtsoord in het midden van de oude stad te waarderen.