Tamansari Jogja, de koninklijke tuin gehuld in mythen en geheimen


Reizen / Tuesday, October 29th, 2019

Het Sultanaat van Yogyakartaheeftveelleuke gebouwen om te verkennen.De meeste mensen zouden het Koninklijk Paleis (Keraton) begrijpelijkerwijs bezoeken om te begrijpen dat het rijke erfgoed van het Sultanaat.In het paleis zie je veel relikwieën, een erfenis van de eerdere generaties sultans.Er is echter een enorm ander zicht te vinden wanneer je Taman Sari bezoekt, de eerdere badplaats aan je koninginnen, prinsessen en concubines van de sultans.Hier zijn een paar van de attracties die u vinden in Taman Sari, het waterkasteel van Yogyakarta.

UmbulPasiraman

Dit is ongetwijfeld de meest populaire attractie in Taman Sari.Dit is de eigenlijke badzone voor de koningin, concubines en prinsessen.Er zijn twee zwembaden gescheiden door een klein pad.Hoge muren zijn gebaseerd rond de zwembaden om de privacy van hun koninklijke familie te verdedigen.

Wonderful Indonesia

PuloKenongo

Dit is echt een door de mens gemaakt eiland in het centrum van een door de mens gemaakt meer.Er was een uitbundig herenhuis rond het eiland dat ook het hoogste gebouw in de stad was.Helaas is het herenhuis verwoest door natuurrampen en vandaag konden we alleen de ruïnes zien.

Onderaardse moskee

Een andere unieke plek in dit complex is dat de onderaardse moskee.Om deze moskee te bereiken, wil je verschillende vluchten van vijf trappen beklimmen.Er is een goed opgeroepen Sumur Gumuling met een oculus voor natuurlijke verlichting, allemaal samengevoegd om esthetisch zeer aangenaam uitzicht te zijn.

GedhongGapuraPanggung

De poort van de tuin is ook geweldig en instagramable.Er zijn slechts twee draken tegenover elkaar aan elke kant van de poort willen de deur in de achtertuin bewaken.De driehoek vormige poort is versierd met vele prachtige decoraties.Aan de andere kant van deze poort is het mogelijk om nog meer ingewikkelde patronen op de muur te vinden.

PuloCemethi

Dit is gewoon een ander eiland op dit waterkasteel, gelegen aan de trouw aan zijn naam, dit is waar de sultans mediteren wanneer hij wordt geconfronteerd met grote beslissingen te maken.Om dit eiland te bereiken, moet je door een ondergrondse tunnel lopen.

GedhongTemanten

Gedhong Temanten is uw dubbele Guard-palen aan de voorzijde van deze poort.Beide kleine gebouwen zijn waarin de bewakers worden geplaatst met elke kleine kamer met een stoel.Ze staan bekend als Gedhong Temanten (bruid en bruidegom constructie) omdat ze er vergelijkbaar uitzien.Vandaag de dag, deze gebouwen fungeren als een loket.

Hoewel Taman Sari werd opgericht voor de Javaanse koninklijke familie, werd het ontwerp zelf sterk beïnvloed door de Europese stijl, met name de Portugezen.Als je met een verwachting komt van het zien van Prime en pure Javaanse architectuur, zou je verbaasd zijn omdat deze achtertuin meer is dan dat.